janettegronfors Tutkaillen ihmisiä, asioita, ilmiöitä, yhteiskuntaa läheltä ja kaukaa

HSL - hoida velvollisuutesi

 

Lukuisista viesteistä ja valituksista huolimatta HSL ei ole muuttanut toimintaansa millään tavalla.  Vuoden olen säännöllisesti ottanut yhteyttä sinne ja todennäköisesti kymmenet muutkin. Ennemminkin sanoisin, että tilanne on riistäytynyt käsistä täysin. 

Narkkarit ja muut päihtyneet valtaavat nykyään myös ratikoiden etuosat, koska ovat oppineet, että kuljettaja ei puutu heidän häiriökäyttäytymiseensä. Ennen raitiovaunujen etuosa oli turvallisin paikka ja mahdollisesti takaosassa helvetti iti.  Nykyään matkustaja ei ole missään osassa turvassa. Häiriötä on lähes päivittäin, kuitenkin vähintään 2-4 kertaa viikossa - nämä ilmaismatkustajat on poistettava ratikoista. Tämän on loputtava!!

En suostu maksamaan päivittäin satojen ilmaismatkustajien matkoja lippuni hinnassa, enkä suostu pelkäämään raitiovaunussa, enkä myöskään tappelemaan/sanailemaan näiden ihmisten kanssa ymmärrettävistä syistä.   

Kuljettajan tehtävä, koska vartijoita ei ole, on valvoa, että raitiovaunussa on turvallista ja lipuntarkastajien tehtävä puolestaan, että ihmisillä on asianmukainen lippu!  Näitä kummankaan ammattiryhmän edustajia en ole nähnyt syksyn aikana kertaakaan, vaikka matkustan raitiovaunulla 15-20 matkaa viikossa.  Näin ei voi jatkua!

Yksi vaihtoehto voisi tietenkin olla se, että kuljettavat käyvät myös järjestyksenvalvojan 40 tuntia kestävän koulutuksen. Ehkä heillä silloin olisi paremmat valmiudet ja suurempi uskallus huolehtia matkustajien turvallisuudesta.

HSL on ainakin ratikoiden reittimuutoksilla sekä säästöillään tehnyt jo vuodessa monista alueista rauhattomampia - ei tarvitse pelleillä millään uusilla vyöhykelippuhinnoilla, hoidatte vain velvollisuutenne, silloin vähenee myös ilmaismatkustajat!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat