janettegronfors Tutkaillen ihmisiä, asioita, ilmiöitä, yhteiskuntaa läheltä ja kaukaa

Mitta on täysi HSL!

Kirjoitin 18.8.2017 Uusi Suomi blogin ’Mitä tapahtui HSL/HRT, missä meni vikaan?’ koskien raitiovaunujemme uusia reitti- ja aikataulujärjestelyjä.

Nyt jatkan samoilla teemoilla ja kerron mitä HSL:n muutokset ovat saaneet käytännössä aikaiseksi minussa ja kaupunkikuvassani 10 helvetillisen kuukauden aikana.

Reittimuutokset suututtavat edelleen matkustajia. HSL on vastannut ihmisten valituksiin julkisestikin, että he ovat tarkoin harkinneet tehtyjä muutoksia ja jopa kysyneet meiltä maksavilta matkustajilta mielipiteitä niistä ja sen pohjalta tehneet uuden reittikartan pääkaupungin raitiovaunuliikenteelle. Edellä mainittua on edelleenkin vaikea uskoa todeksi.

Oma työmatkani piteni jopa 45 minuutilla yhteen suuntaan ollen pahimmillaan kokonaisuudessa 1,5 tuntia aamulla ja toiset 1,5 iltapäivällä, kantakaupungissa, raitiovaunuilla! Tämä ei käy!

Työmatkojen pituus on ongelmallista, mutta vielä ongelmallisempaa on se, että uusi reitti kulkee kantakaupungin kaikkein rauhattomimpien alueiden läpi ja kerää pysäkeiltä normimatkustajien lisäksi säännöllisesti myös matkarauhan rikkojat kyytiinsä. Kutsummekin tätä linjaa ’hepokatti-linjaksi’, johtuen päivittäisestä huumeiden ja päihteiden käyttäjien suuresta määrästä, jotka käyttävät matkaliputta kyseistä linjaa. Työviikon aikana on vähintään kolmena päivänä ongelmia ja häiriöitä raitiovaunussa ’hepokatti-linjalla’. Tämä ei käy!

Kuljettaja istuu selkä kyyryssä, jopa peloissaan, kopissaan eikä puutu juuri mihinkään. Säännöllisesti partioivia järjestyksen valvojia eikä myöskään lipuntarkastajia näy missään. Tämä ei käy!

HSL on omalla toiminnallaan muuttanut suhtautumistani kanssamatkustajiin/pysäkeillä notkuviin ihmisiin niin, että en enää edes välitä/enkä puutu mihinkään mitä siellä tapahtuu ellei häiriö kohdistu suoraan minuun. Tämä ei käy!

Helsingissä ovat matkalippujen hinnat maltillisia, mutta jos ja kun raitiovaunuissa sekä metroissa matkustaminen on käytännössä ilmaista yli kaupunkirajojen, tarkoittaa se maksavalle matkaajalle sitä, että lippujen hintoja nostetaan säännöllisesti korkeammalle vaikkapa nyt uuden vyöhykelipputeorian avulla. Tämä on idioottimaista ja helsinkiläisten huijaamista. Tämä ei käy!

Järki käteen HSL.

Metroasemille puomit, joista pääsee kulkemaan vain lipun kanssa!

Palauttakaa ykkönen linjalleen ja antakaa matkarauha!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat